• Ponedeljak - Petak : 08:00 do 20:00
  • Subota : 08:00 do 14:00

Saveti lekara

Mezoterapija, tretman večne mladosti

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini i minerali, antioksidanse i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u kožu. Mezoterapijom se dobija hidratacija, ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava.

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože, tj. mezoderm, po kome je i dobila ime. Postoje dve vrste ove procedure: sa iglom, gde se mezokokteli iglom ubrizgavaju u kožu, i bez igle, kada se nanose aparatom ili dermarolerom.

Najefikasnija mezoterapija je upravo iglom, jer aktivne supstance tako prodiru u dublje slojeve kože.

Koje supstance se koriste za mezoterapiju

Ovom metodom unose se vitamini, hijaluronska kiselina, kolagen, aminokiseline, sredstva za poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.

Važno je da vodite računa da mezokokteli koji se aplikuju injekcijom imaju oznaku CE Class III, jer to znači da su legalno injektabilni. Postoji više vrsta mezokoktela i primenjuju se prema problematici na koju se deluje, ali najčešće se koriste kokteli koji kombinuju veliki broj aktivnih supstanci koje ne deluju samo na jedan problem i rešavaju ga lokalno i trenutno, već stimulišu potkožne procese koji na duži period rešavaju problem.

Vitamini, minerali, aminokiseline, EGF (epidermalni faktor rasta), FGF (fibroblastni faktor rasta), stem ćelije i oligoelementi potrebni za pravilnu ishranu kože aplikuju se malom iglom u središnji deo kože - mezoderm. Oni doprinose detoksikaciji i popravljanju opšteg stanja organizma. Postoje gotovi kokteli ali se isto tako mogu kombinovati različite aktivne supstance, kako bi se postiglo što bolje dejstvo.

Koje probleme možemo rešiti mezoterapijom

Mezoterapija rešava širok spektar problema:

• na licu se rade antiejdžing tretmani s hijaluronskom kiselinom, vitaminima i antioksidansima

• lifting lica, vrata i dekoltea

• opadanje kose

• celulit

•  strije

•  lipoliza

• fleke

• otečenost oko očiju i tamni kolutovi

Kada se radi tretman

Sa mezoterapijom lica bi trebalo početi od 30. godine, jer se tada već primećuju prve promene i znaci starenja. Mezoterapija je minimalno invazivna metoda i pacijenti je često opisuju kao bezbolnu ili blago neprijatnu. Posle tretmana se odmah možete vratiti svakodnenim obavezama jer nema perioda oporavka.

Individualna mezoterapija

Najnoviji pristup reševanja problema podrazumeva saradnju lekara i pacijenta, gde se uzimaju u obzir  zahtevi klijenta, dok lekar na osnovu pregleda određuje kombinaciju mezokoktela i supstanci. Ovaj savremni pristup omogućava da se uspešno rešavaju svi probleme sa kojima se ljudi sreću.

Tako jednim tretmanom može da se deluje na više problema, npr. mezokoktelom koji menja botoks, a ima prirodnije rezultate deluje se na bore na čelu, drugim koktelom deluje se na bore i regiju oko očiju, a trećim se zateže kompletna koža lica. Na ovaj način se postižu maksimalni rezultati.